Okullara Yerli Üretim Spor Malzemeleri
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın öncülüğünde metal ve marangoz atölyesi, spor malzemeleri üreten bir merkeze dönüştü. İki yıl önce başlayan bu dönüşüm sayesinde, okullarda kullanılan birçok spor malzemesi yerli üretimle üretilmeye başlandı.
Yerli Üretimden Elde Edilen Tasarruf
Metal ve marangoz atölyesinde 30 kişilik bir ekip ile üretilen spor malzemeleri, dışarıdan alınan ürünlere kıyasla önemli tasarruflar sağladı. Bu sayede binlerce lira harcanan spor malzemeleri yerli imkanlarla çok daha uygun maliyetlerle üretildi.
Gençlerin Spora Teşviki ve Başarıların Artışı
Ali İhsan Kabakcı, proje kapsamında üretilen spor malzemelerinin gençlerin spora ilgisini artırdığını ve okulların spor imkanlarını genişlettiğini belirtti. Üretilen malzemelerin katkısıyla sportif başarıların arttığına dikkat çeken Kabakcı, bu sayede yaklaşık 20 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlandığını ifade etti.
Ekstrem Spor Malzemelerinde Yerli Üretim Avantajı
Kabakcı, ekstrem spor malzemelerinin döviz cinsinden satıldığı durumlarda bile yerli üretimin avantajını vurguladı. Olimpik kano için gereken malzemeyi 150 bin liraya dışarıdan alırken, kendi atölyelerinde 40 bin liraya ürettiklerini belirterek, yerli üretimin önemine dikkat çekti.
Bu proje sayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yerli imkanları kullanarak tasarruf ederken, gençlerin sporla daha fazla buluşturulması ve sportif başarıların artması hedefleniyor.